Sharon Stellaard vertelt over het EGPA congres

Van 22-26 augustus 2016 vond de jaarlijkse EGPA conferentie plaats in Nederland. Utrecht was het toneel voor een internationaal gezelschap van wetenschappers, allen gefascineerd door de publieke sector. De eerste twee dagen van deze conferentie waren gereserveerd voor PhD onderzoekers van binnen en buiten Europa. Allen druk bezig met het schrijven van papers voor hun dissertatie.

In kleine subgroepen kregen de junior onderzoekers de gelegenheid om hun onderzoek te presenteren en feedback te ontvangen. Dit alles met het doel het onderzoek te verbeteren en uiteindelijk gepubliceerd te krijgen. Ook ik kreeg deze mogelijkheid. Ik vertelde over:

  1. de unieke context waarbinnen mijn onderzoek zich afspeelt: de Academische Werkplaats
  2. de onderzoeksvraag: welke regionale en lokale verschillen doen zich voor in de sturing op integrale onderwijs – jeugdhulp en hoe werken zij door in de kwaliteit van de dienstverlening?
  3. de onderzoeksopzet en methoden: kwalitatieve casestudy in 4 gemeenten.

Van goed ingelezen en slimme collega PhD’s kreeg ik waardevolle tips! Ik werd op scherp gezet en was dankbaar voor literatuur suggesties en contacten die ik aangereikt kreeg. Op mijn beurt luisterde ik naar presentaties van de anderen en gaf ik als discussant feedback op een paper. Ook het meekrijgen van al dit werk van anderen was zeer leerzaam. Al met al waardevolle dagen waarin ik inspirerende collega onderzoekers heb leren kennen. Volgend jaar wordt de conferentie opnieuw gehouden. Dan in Milaan. Dus wie weet addio amici!

aankondiging certificaat zaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.