Dorien Graas stelt zich aan u voor

dorien-graasDorien Graas is per 1 september 2016 de nieuwe lector Jeugd bij Windesheim. In de academische werkplaats ‘Samen op School’ zal zij de taken van Jack de Swart overnemen (o.a.) in de stuurgroep.

Met het vertrek van Jack de Swart heeft het lectoraat Sturing in de jeugdzorg ook een andere naam gekregen: lectoraat Jeugd. Deze naam past beter bij de bredere scope, waarbij vooral de samenwerkingsrelaties van professionals met de cliënt alsook met andere professionals centraal staan. De focus ligt hierbij op de versterking van de relatie tussen onderwijs, (praktijkgericht) onderzoek en de instellingen voor jeugdhulp in de regio Zwolle.

Dorien Graas heeft ruime onderzoekservaring en deskundigheid als het gaat om de thema’s Jeugdhulp, Passend Onderwijs en maatschappelijke vraagstukken. Ze is gepromoveerd op het proefschrift ‘Zorgenkinderen op school’, over de ontwikkelingen en geschiedenis van het onderwijs aan kinderen met een verstandelijke beperking.

Ze werkte als senior adviseur en projectleider bij de toenmalige Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling. Daar werkte ze in commissieverband aan adviezen over maatschappelijke participatie en over maatschappelijke opvoedvraagstukken, zoals over maatschappelijke ontwikkelingen en de verschuiving van opvoedingsverantwoordelijkheid; over Vroeg en Voorschoolse Educatie (VVE); en het belang van een sterke Pedagogische Civil Society.

Tevens is ze directeur geweest van het multidisciplinaire Amsterdams Centrum voor Kinderstudies van de Vrije Universiteit Amsterdam. In die functie coördineerde en initieerde ze de interdisciplinaire samenwerking tussen de faculteiten Psychologie en Pedagogiek, Rechten en Geneeskunde over de thema’s kinderen, jongeren, gezin en samenleving.

Ze heeft als publicist meerdere publicaties op haar naam staan. Zij is medeauteur van de boeken ‘De Wet op de jeugdzorg in de dagelijkse praktijk’ en ‘Ontzorgen en normaliseren. Naar een sterke eerstelijns jeugd- en gezinszorg’ en van artikelen als ‘Passend is dat onderwijs pas als het kind er beter van wordt’ in NRC en ‘Werken aan een veilig leef- en leerklimaat voor alle kinderen’.

We heten haar WELKOM!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.