Activiteiten

In de Academische Werkplaats Transformatie Jeugd ‘Samen op School’ staat de samenwerking tussen gezin, school en jeugdhulp in de regio Flevoland en IJsselland centraal. Diverse participanten werken samen. De werkplaats heeft een viertal hoofdactiviteiten:

  1. Er worden in de werkplaats twee promotieonderzoeken uitgevoerd. Een gericht op de inhoudelijke kant van samenwerking tussen gezinnen, onderwijs en jeugdhulp. De ander gericht op de bestuurlijk en organisatorische voorwaarden voor een goede samenwerking.
  2. De werkplaats maakt ook kortdurend onderzoek mogelijk in de vorm van Klein-en-Fijn projecten. Hogeschool studenten werken in deze projecten kortdurend aan een specifieke onderzoeksvraag. De vragen komen voort uit de praktijk.
  3. De promotieonderzoeken en Klein-en-Fijn projecten zijn op zich zelf staande onderzoeken, maar staan in verbinding met Community’s of Practice (CoP). Deze zijn ingericht op scholen in IJsselland en Flevoland.
  4. Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd verbinden met een kennisinfrastructuur de werelden van praktijk, beleid, onderzoek en onderwijs. Kennis delen is de vierde activiteit van de werkplaats. Zo organiseren we diverse bijeenkomsten.

De academische werkplaats ‘Samen op School’ wil bevorderen dat zo min mogelijk kinderen uitvallen op school en minder gebruik hoeven te maken van (zwaardere) vormen van ondersteuning. ‘Samen op School’ heeft zich tot doel gesteld om:

  1. Ontwikkelingskansen te verbeteren en achterstanden te voorkomen bij (met name kwetsbare) kinderen;
  2. De regie te vergroten van de ouders en de betrokkenheid van het netwerk rond het gezin en de 1ste lijn te versterken;
  3. Een passende plek in het reguliere primair en voortgezet onderwijs voor zoveel mogelijk kwetsbare kinderen te vinden;
  4. De samenwerking tussen gezin, school en jeugdhulp in de regio Flevoland en IJsselland te verbeteren.

De academische werkplaats ‘Samen op School’ richt haar activiteiten op twee hoofdvragen:

  1. Welke typen sturing en samenwerking dragen het meest bij aan de realisatie van de transformatiedoelen?
  2. Welke werkwijzen dragen bij aan een verbeterde samenwerking tussen ouders, jeugdigen, onderwijs en jeugdhulp?

Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd verbinden met een kennisinfrastructuur de werelden van praktijk, beleid, onderzoek en onderwijs. Met structurele inbreng van ouders en logo alleen plaatjejongeren. Deze partijen organiseren zich regionaal in een kennisinfrastructuur en organiseren diverse bijeenkomsten. Zo brengen academische werkplaatsen kennis samen die nodig is voor de aanpak van regionale vraagstukken van beleid en praktijk bij de transformatie in de jeugdsector.

 

18-23 jaar - In gesprek zwart-wit

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.