De werkplaats opent haar deuren

De Academische Werkplaats Transformatie Jeugd (AWTJ) Samen op School (SoS) is eind 2015 van start gegaan. Met een hoofdrol voor twee promotieonderzoeken. Eén gericht op de vraag “Welke typen sturing en samenwerking dragen het meest bij aan de realisatie van de transformatiedoelen?” en één gericht op “Welke werkwijzen dragen bij aan een verbeterde samenwerking tussen ouders, jeugdigen, onderwijs en jeugdhulp?”. De werkplaats maakt ook kortdurend onderzoek mogelijk in de vorm van Klein-en-Fijn projecten. Hogeschool studenten werken in deze projecten kortdurend aan een specifieke onderzoeksvraag. De vragen komen voort uit de praktijk. De promotieonderzoeken en Klein-en-Fijn projecten zijn op zich zelf staande onderzoeken, maar staan in verbinding met Community’s of Practice (CoP). Deze zijn ingericht op 6 scholen in IJsselland en Flevoland.

12-18 jaar Meisjes lezen boekenDe Academische Werkplaats verbindt met een kennisinfrastructuur de werelden van praktijk, beleid, onderzoek en onderwijs. In de regio’s IJsselland en Flevoland. Kennis delen is een belangrijke (4e) activiteit van de werkplaats. In dit kader organiseren we de volgende bijeenkomsten in 2017:

  • Donderdag 9 maart: Almere College, Dronten (15-17 uur), lees hier een impressie
  • Donderdag 11 mei: Thorbecke, Zwolle (15-17 uur), lees hier een impressie
  • Donderdag 14 september: ROADSHOW voor genodigden (De Brug, SVOL Rietlanden en de Watertuin Almere (10-16:30 uur)
  • Donderdag 16 november (i.p.v. eerder gecommuniceerde 26 oktober): De Brug Zwolle (15-17 uur)
  • Donderdag 14 december: Tweemaster Nieuwleusen (15-17 uur)

Tijdens deze bijeenkomsten delen de scholen graag hun best practices, maar ook hun actuele onderzoeks-/ontwikkelvragen. In 2016 deelden een kernteam van CoP aanjagers en beide promovendi hun kennis om een start te kunnen maken met het inrichten van Community’s of Practice. In 2017 is de tijd rijp om samen met geïnteresseerden en betrokkenen vanuit diverse gemeenten te leren van en met elkaar. Op weg naar betere ontwikkelingsmogelijkheden voor kinderen en het voorkomen van leerachterstanden.

We zijn elke bijeenkomst te gast bij een school waar een Community of Practice (CoP) is ingericht. Het programma wordt opgesteld door de aanjager van de betreffende CoP.

Bent u geïnteresseerd om (een van) deze bijeenkomsten bij te wonen? Stuur een mail naar B.Eghuizen@windesheim.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.