THINK bijeenkomst

Op 10 november 2016 vond een inspirerende bijeenkomst plaats rondom het programma THINK op het stadhuis in Zwolle. THINK is een begrip op Talentstad (VO school) in Zwolle. Bij THINK staan de leerling en zijn/haar omgeving centraal. Leerlingen leren omgaan met situaties die nieuw zijn en die horen bij de middelbare school. De school werkt hierin samen met o.a. jeugdgezondheidszorg (GGD), Mindfit, MEE, COC, De Kern en Tactus. Inmiddels is THINK door betrokkenen zelf positief geëvalueerd. Op dit moment ligt er een aantal concrete onderzoeksvragen. De academische werkplaats is gevraagd om mee te denken bij de formulering hiervan.

De bijeenkomst op 10 november had tot doel om met alle betrokkenen vooruit te denken naar een toekomstige invulling van THINK op meer scholen. Na een korte introductie door Peter Gerritsen (projectleider vanuit Talentstad), Jan-Willem Dollenkamp (gemeente Zwolle) en Marieke Snel (projectleider vanuit de Kern) werd in een carrousel informatie opgehaald over het “inrollen” van THINK.

In de discussie die hierop volgde werd duidelijk dat jongeren gehoord willen worden over de te behandelen onderwerpen. Met ruimte in het lesprogramma voor actualiteiten. Het grote pluspunt van THINK is het samenkomen van verschillende werelden van beleid, onderwijs, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijk dienstverlening. Wat we ook beogen als academische werkplaats. We kijken er naar uit om binnenkort een aanvraag voor kortdurend onderzoek te ontvangen.

think

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.