9 juni 2016: bijeenkomst Jeugdmonitor aansluiting Onderwijs Jeugdhulp (NJi)

Op 9 juni 2016 (14:00 – 16:00 uur in Dronten) organiseerde de Academische Werkplaats Samen op School (SoS) een informatiebijeenkomst over de Monitor Aansluiting Onderwijs Jeugdhulp in samenwerking met het NJi.

Bekijk HIER het programma, HIER de presentatie van Mandy Evers (NJi), HIER de prezi over SoS en HIER het verslag. Aanwezig waren medewerkers van gemeenten, instellingen, scholen en SWV’s in IJsselland en Flevoland.

Een van de doelen van de werkplaats Samen op School is om de samenwerking tussen gezin, jeugdhulp en onderwijs te verbeteren. De monitor is door het NJi in opdracht van de ministeries van VWS en OCW ontwikkeld met als doel om  gemeenten, samenwerkingsverbanden passend onderwijs,  jeugdhulpinstellingen en scholen inzicht te geven in de effectiviteit én de waardering van hun samenwerking.

Al met al was het een geslaagde informatieve bijeenkomst waarop alle aanwezigen de bij hen levende vragen over de monitor hebben kunnen stellen en voldoende informatie hebben gekregen waarmee zij terug kunnen naar hun achterban om een eventueel vervolg te bespreken. Of de monitor een wezenlijke bijdrage kan leveren aan het behalen van de geformuleerde doelstellingen van onze Academische Werkplaats staat de komende weken allereerst op de agenda van het kernteam (6 juli 2016): een maandelijks overleg met de CoP trekkers, onderzoekers en projectleider Angela Thissen. Afhankelijk van de uitkomsten zal vervolgens (eventuele) besluitvorming plaats vinden in de stuurgroep.

Was u aanwezig bij de bijeenkomst en overweegt u ook de monitor in te zetten? Graag uiterlijk maandag 4 juli 2016 een reactie naar Angela Thissen (a.thissen@awtj.nl).

Kijk HIER voor meer informatie over de monitor.
image

image

logo NJI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.