Verhalen van kinderen centraal

Maandag 27 juni 2016 waren Johan van Kesteren (oud leerling), Jacqueline Schoones (CoP), Angela Thissen (projectleider) aanwezig bij de 2e dag van de leergang Participatie. Georganiseerd door ZonMw voor alle Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd (AWTJ) in Nederland.

Op het programma een indrukwekkend verhaal van regisseuse Lot Hoogakker. Zij liet zien hoe je met een (video)camera kinderen hun eigen verhaal kan laten vertellen. Centraal in haar verhaal stond de (gecomprimeerde) uitzending van de aflevering “de drie gezusters“, onderdeel van de eerder uitgezonden serie “Bikkels” voor en door kinderen. Deze (ontroerende) aflevering gaat over een gezin waarvan de moeder Borderline heeft.

Geïnspireerd en met de eerste aanzet van een projectplan onder de armen gingen we terug naar het oosten. Met voldoende input voor het eerstvolgende kernteam overleg ;-)/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.