Zeven branches uit jeugdwerk, jeugdhulp en jeugdzorg spreken met elkaar over samenwerking jeugdhulp, zorg en onderwijs

Landelijke partijen vanuit onderwijs, jeugdhulp, jeugdzorg, sociaal werk en cliëntengroepen hebben zich verenigd in een brede coalitie. Met als doel de samenwerking tussen de partijen te verbeteren als het gaat om de hulp en zorg aan het kind en zijn ouders in en rond de school. De brede coalitie vormt een onderdeel van het VWS-programma Zorg voor de Jeugd en wordt ook ondersteund door de ministeries van OCW en VWS.

Het eerste resultaat van deze brede coalitie was het rapport ‘Met andere ogen’ van kwartiermaker René Peeters. Hij sprak daarvoor met diverse personen en organisaties in het werkveld.

De partijen van preventieve en gespecialiseerd jeugd- en jongerenwerk, jeugdhulp en jeugdzorg hadden de behoefte dieper in te gaan op de mogelijke consequenties van dit rapport. Daarom spraken ze woensdag 23 januari jongstleden hierover met een gezelschap van zo’n 50 personen uit de achterbannen van Actiz, GGZ, VGN, JN, GGDGHOR, VOBC en Sociaal Werk Nederland, onder leiding van dagvoorzitter Hans Schirmbeck.

Promovenda Sharon Stellaard was er ook bij!

De resultaten van dit overleg worden gedeeld in de brede coalitie met het onderwijs. Op 21 februari 2019 spreekt de Tweede Kamer in een AO over onder andere het rapport van René Peeters.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.